Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γιατροσόφια απο όλο τον κόσμο

Μήλα  Λένε ένα μήλο την ημέρα   τον γιατρό  τον κάνει πέρα. Εξαιτίας   της αντιβακτηριδιακής  του ιδιότητας , μπορεί να αντικαταστήσει σε έκτακτη ανάγκη την οδοντόβουρτσα!!
Σε περίπτωση  διάρροιας , τρίβουμε ένα μήλο στον τρίφτη, όπως κάνουμε για τις φρουτόκρεμες των μωρών και το τρώμε από λίγο , σε όλη την διάρκεια της ημέρας. (Για αυτό στο διατροφικό διαιτολόγιο της γαστρεντερίτιδας να θυμάστε , μήλο και μπανάνα) Οι αδιάλυτες ίνες που περιέχονται σε αυτό το φρούτο  ηρεμούν το στομάχι μας.Επίσης περιέχουν    ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ.           ΜΠΎΡΑ

Από την εποχή των Αιγυπτίων η μπύρα είχε ευεργετικές ιδιότητες  λόγω του συμπλέγματος βιταμινών B και Ρ στη μαγιά και στον λυκίσκο.
ΚΡΥΟΛΌΓΗΜΑ  Δεν είναι ιδιαίτερα γευστική, αλλά η κατανάλωση ζεστής μπύρας, βοηθάει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε όπως και στο να μας κάνει να ιδρώσουμε. Όχι παραπάνω από  40 βαθμούς (θερμοκρασία) διότι θα χάσει όλα    τα βασικά της  στοιχεία.




ΣΚΟΡΔΟ Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι γνωστές από την αρχαιότητα η έντονη γεύση και μυρωδιά του  οφείλετε σε δύο από τις κυριότερες ουσίες που περιέχονται στο σκόρδο, την aliinase και την aliin.Η allicin είναι η ουσία που δίνει στο σκόρδο τη χαρακτηριστική του μυρωδιά και γεύση. Για αυτό τον λόγω έχουν αντιβακτηριδιακή και αντισιπτική δράση.
ΚΡΥΟΛΌΓΗΜΑ     
Ανακατευουμε μισή σκελίδα σκόρδου, την οποία έχουμε ψιλοκόψει με λίγο λεμόνι και μέλι. Επαναλάβετε αυτό το σιρόπι , φρέσκο, 5 φορές την ημέρα.



ΛΕΜΟΝΙΆ

Δεν μας κάνουν μόνο  χαρούμενους αλλά και μας γιατρεύουν. Έχουν  διουρητικές, εφιδρωτικές και  αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω βιταμίνης C    η πηκτίνη στην σάρκα του λεμονιού μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης. Είναι λιποδιαλυτικό , βοηθάει στην δυσπεψία  τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα  και συμβάλει στην καταπολέμηση κρυολογημάτων γρίπης πυρετού και λοιμώξεων .

Βέβαια ας μην ξεχνάμε το παν μέτρο άριστον . Όλα θέλουν το μέτρο τους. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει  γαστρεντερικές διαταραχές, πρόβλημα  οδοντικής φύσεως  και επίσης δεν ενδικνεται σε άτομα με χαμηλή πίεση  και αναιμία.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τα καλύτερα γιατροσόφια απο όλο τον κόσμο



  • Μέντα. Εξαιτίας των αιθέριων ελαίων της , αποπνέει  μία φρεσκάδα και έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες. ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ : Ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι με βιδωτό πώμα, μία χούφτα μέντα με 0,25 του λίτρου ελαιόλαδο. Το αφήνουμε για μία εβδομάδα. Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε σε ένα άλλο καθαρό μπουκαλάκι και το χρησιμοποιούμε όταν το έχουμε ανάγκη. Με λίγες σταγόνες τρίβουμε το μέτωπο μας και τα πλαϊνά (μελίγγια) .

  • Φράουλες Αυτά τα κόκκινα φρούτα περιλαμβάνουν αρκετή ποσότητα Καλίου και βιταμίνης C έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως και βοηθούν στην ανακούφιση της κύστης. Ιδιαίτερα εάν πίνουμε καθημερινά δύο κούπες τσάι φράουλας (βράζουμε 150ml νερό με 2 κουταλάκια φιλαράκια , τα στραγγίζουμε και πίνουμε)

  •  Βατόμουρα Καλμάρουν τον οργανισμό μας εξαιτίας του υψηλού Σαλικυλικού οξέως. ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣ: Κάνουμε καθημερινά γαργάρες με διάλυμα  το οποίο φτιάχνεται από 2 κουταλιές ξύδι από βατόμουρα και 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό.
  • Ανανάς .Γνωρίζατε ότι στον Ανανά υπάρχει  ένα ένζυμο που βοηθάει στην καύση του λίπους Μια ώρα μετά το μεσημεριανό μας , τρώμε μία φέτα ανανά.  Βοηθάει και σε τσιμπήματα κουνουπιών . Λίγο φρέσκο χυμό ανανά σε λίγο βαμβάκι και το περνάμε στο σημείο που μας τσίμπησε το κουνούπι
  • Μπανάνα . Ανήκει στην κατηγορία των φρούτων με τα χαμηλότερα οξέα, έτσι είναι ιδανικά για ανθρώπους με  ευαίσθητο στομάχι. Σε περίπτωση που έχουμε τις λεγόμενες " ξινίλες" , απλά φάτε μία μπανάνα. 
  • Λεβάντα . Όλοι γνωρίζουμε για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες. Για τις ιδιότητες ενάντια στο σκόρο . Παρ΄όλα αυτά έχει και αντιφλεγμονώδη ιδιότητα. ( βράζουμε 2 κουταλάκια  του καφέ άνθη λεβάντας - από το φαρμακείο- με 150ml νερό , το σουρώνουμε και πίνουμε)  ημερησίως έως τρεις κούπες του τσαγιού το πολύ.
  • Μαύρα βατόμουρα είναι ιδανικά για μικρο παθήσεις  της στοματικής κοιλότητας του λαιμού όπως και του εντέρου 
  • Κεράσια. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα κατακόκκινα κεράσια . Είτε κρέμονται στο δέντρο, είτε είναι   γλυκό του κουταλιού, παγωτό κ.λ.π.  Λοιπόν πέραν από τις γευστικές ιδιότητες του φρούτου αυτού, βοηθάει και στους μυς. Ένα ποτήρι χυμό από κόκκινα κεράσια , καλμάρει τον πόνο στους μυς. Όταν έχουμε υψηλό πυρετό ,  πίνουμε 1 λίτρο χυμό  ημερησίως. .