Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τάρτα φράουλας ή Erdbeerkuchen

 "Ένα δροσερό γλυκάκι με άρωμα φράουλας"

Υλικά βάσης:
100γρ. μαργαρίνη
100γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
2 μέτρια αβγά
2 κουταλάκια μπέικιν - πάουερ
125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Παρασκευή:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε μία φόρμα τάρτας ή σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει λίγο ή βάζουμε λαδόκολλα.
Ψήνουμε το μείγμα σε αερόθερμο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

 Υλικά τάρτας:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
λίγο γάλα
1 κιλό περίπου φράουλες
1 φακελάκι από το Lidl ζελέ για τάρτες

Τροπος παρασκευής:
πλένουμε αρχικά τις φράουλες και τις καθαρίζουμε. Αν θέλουμε τις αφήνουμε ολόκληρες ή (όπως το έκανα εγώ) τις κόβουμε στην μέση. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μία-μία για να στραγγίσουν.
Χτυπάμε σε ένα μπολ  την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει το σακουλάκι.
Αφού έχει κρυώσει η βάση της τάρτας, την τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
(Αν έχουμε κάνει χρήση ειδικού ταψιού για τάρτες δεν χρειαζόμαστε τσέρκι, αν πάλι όχι καλό είναι να το χρησιμοποιήσουμε για να μην μας τρέξουν η κρέμα με το ζελέ.)
Βάζουμε από πάνω από την βάση την κρέμα και πάνω από την κρέμα τις φράουλες μέχρι να

καλυφθεί εντελώς η κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 500 ml νερό, τρεις
κουταλιές ζάχαρη και δύο φακελάκια ζελέ για
τάρτες. Τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να
πήξει και να γίνει διάφανο.
Το ρίχνουμε από πάνω από τις φράουλες.
Μόλις κρυώσει το ζελέ βάζουμε το γλυκάκι μας στο ψυγείο για να είναι πιο "δροσερό"



ζελέ τάρτας από τα "Lidl"


τσέρκι για τούρτες