Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΠΙΖΟΥΤΙΕΡΑ


ΜΕ ΛΙΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ



Πόσες φορές αναρωτηθήκατε να βρείτε μία εναλλακτική λύση για τα μπιζού σας. Να βάλετε μία τάξη τέλος πάντων!!
Να μια ωραία λύση που... δεν σκονίζεται.
  1. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μία κοντομάνικη μπλούζα, διάφανο τραπεζομάντηλο, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα με χρώματα κ.α. ή από αποθήκες με απορρυπαντικά. 
  2. Για όσες ράβετε, δηλαδή μπορείτε να χειριστείτε μία ραπτομηχανή, κόβετε από το διάφανο τραπεζομάντηλο λουρίδες και τις γαζώνεται πάνω στο μπλουζάκι  και συνεχίσετε σε όλο το μήκος της μπλούζας. 
  3. Όταν τελειώσετε γαζώνεται κάθεται ώστε να δημιουργηθούν μικρές θήκες.
  4. Μόλις τελειώσετε, περνάτε μία κρεμάστρα και η πρακτική μπλούζα "μπιζουτιέρα" είναι έτοιμη!
 Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να βλέπεται από τις διάφανες θήκες τα κοσμήματα σας.

Για όσες δεν ράβουν μπορείτε να το κάνετε με κόλλα για διάφορα υλικά ή για υφάσματα.



ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΙΡΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ



Το μόνο που χρειάζεστε είναι πλαστικά χρωματιστά μπουκάλια από χυμούς, χριστουγεννιάτικα λευκά φωτάκια και λίγη κόλλα.
Αρχικά  κόβουμε τα μπουκάλια από την μέση και κάτω και τους δίνουμε κάποιο σχήμα, λουλουδιών.
Τα καπάκια τα κρατάμε, διότι τα λαμπάκια θα τα περάσουμε μέσα από το καπάκι όπου θα του έχουμε κάνει μία τρυπούλα και έπειτα θα βιδώσουμε το στόμιο του μπουκαλιού. 
Για να μην φύγει το λαμπάκι από το καπάκι του  μπουκαλιού, από εκεί όπου έχουμε περάσει το λαμπάκι στο καπάκι του βάζουμε λίγη κόλα (π.χ. σιλικόνη ζεστή, για όλες τις χρήσεις κ.α.).      
 Όταν τελειώσουμε με όλα τα λαμπάκια, η γιρλάντα μας είναι έτοιμη να κρεμαστή στο πάρτι του κήπου μας .

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Μικρή όαση σε γυάλες ή γυάλινα μπουκάλια



ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΑΣΗ









1.  Με την βοήθεια ενός χάρτινου σωλήνα (ρολό κουζίνας) γεμίζουμε την βάση με π.χ. χαλικάκι









2. Στην συνέχεια με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε το μπουκάλι με μείγμα χώματος ιδανικό για τα φυτά που θέλουμε να φυτέψουμε και παίρνοντας ένα καλαμάκι ( για σουβλάκια) το καρφώνουμε σε ένα φελλό πατάμε το χώμα. Με την βοήθεια ενός κουταλιού ετοιμάζουμε τις μικρές λακκούβες όπου θα φυτέψουμε τα μικρά  φυτά.











 3.  Με οδηγό τα ξυλάκια τοποθετούμε τα φυτά, καθαρίζοντας πρώτα προσεκτικά τις ρίζες από τα χώματα, στις λακκούβες. Σκεπάζουμε με χώμα και με την βοήθεια και πάλι του καλαμιού με το φελλό πατάμε το χώμα


Σημ. Σε ανοικτές γυάλες, ιδανικά είναι και διάφορα είδη κάκτων!!


















Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καμένες λάμπες, τις οποίες θα έχουμε ξεβιδώσει πρώτα , αφαιρέσει το περιεχόμενο και έπειτα να βάλουμε ειδικά μικρά φυτά που προορίζονται σε κλειστές γυάλες ( μπορείτε να ενημερωθείτε σε εξειδικευμένα φυτώρια)

"Πρέπει να μαζέψω το σπίτι... σε 20 λεπτά έρχονται επισκέψεις!! "

Αστραπιαία τακτοποίηση σε 20 λεπτά.











                                                           
  • 20 λεπτό: Χωρίζουμε πρωτεύοντες με δευτερεύοντες εργασίες. Στην υπάρχουσα στιγμή βγάζετε  από το μυαλό σας την σκέψη του γενικού καθαρίσματος. Για αυτό δεν επαρκεί ο χρόνος. Καθιστικό , κουζίνα, είσοδος θα πρέπει να μπουν σε μία γρήγορη τάξη , όπως και το μπάνιο. 
  • 19 λεπτό: Δημιουργούμε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα.(όχι δεν ανάβουμε ρεσώ). Ανοίγουμε τα παράθυρα και ψεκάζουμε τους γύρω χώρους με λίγο αποσμητικό χώρου.
  • 17 λεπτό: Καθαρίζουμε τα τραπέζια (κουζίνα, σαλόνι κ.λ.π.) ένα καθαρό τραπέζι δείχνει αυτόματο και ένα μαζεμένο σπίτι. Πεταμένα περιοδικά και εφημερίδες ή βιβλία τα κάνουμε μία ντάνα και τα βάζουμε σε μία γωνία τακτοποιημένα. Μολύβια, στυλό σε μολυβοθήκη ή συρτάρι.
  • 15 λεπτό:Μάζεμα κουζίνας.Τακτοποίηση πιάτων στο πλυντήριο, φαγητών στο ψυγείο ή τον φούρνο και ότι άλλο δεν χρειάζεται στα ντουλάπια.
  • 11 λεπτό: Συνεχίζουμε στο σαλόνι. μάζεμα του καναπέ, φτιάξιμο των μαξιλαριών, του σεμέ! 
  • 9 λεπτό: Ο χρόνος δεν επαρκεί για σφουγγάρισμα. Ένα γρήγορο σκούπισμα επαρκεί.
  • 7 λεπτό: Εξπρές καθάρισμα στο μπάνιο. Μαζεύουμε τυχόν καλλυντικά κ.α. που ένα έξω από το ντουλαπάκι του μπάνιου. Καθαρίστε το νιπτήρα και την λεκάνη. Ιδανικά είναι για τέτοιες περιπτώσεις εξπρές καθαρίσματος υγρά μαντηλάκια για τα είδη υγιεινής. Υπάρχουν σε αλυσίδες Σούπερ και οικονομικά με 1 € το πακέτο.
  • 3 λεπτό: Μαζεύουμε τα  παλτά μας από  την  κρεμάστρα  και τα παπούτσια στην είσοδο ή το χολ μας. Γρήγορη λύση , τα τοποθετούμε στην κρεβατοκάμαρα μας.
  • 1 λεπτό: Ένας τελευταίος έλεγχος και είστε έτοιμες να υποδεχθείτε τους επισκέπτες σας .

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΜΟΡΦΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

 Όπως ξέρετε, το φθινόπωρο δεν είναι μόνον η εποχή που μας θυμίζει ότι έφυγε το καλοκαιράκι, ήρθαν τα πρωτοβρόχια, μας δίνει και έντονους χρωματισμούς.
Κύρια χρώματα επικρατέστερα είναι το πορτοκαλί, μουσταρδί, το κεραμιδί... Βέβαια αν μας αρέσουν και άλλα χρώματα ευπρόσδεκτα στην φθινοπωρινή μας παλέτα!!!
1. ΒΑΖΑΚΙΑ ΡΕΣΩ.
Θα χρειαστούμε κομμάτια τσόχας σε διάφορους έντονους τόνους, γυάλινα μικρά βαζάκια, κόλλα για γυαλί και ύφασμα, πατρόν  για΄φύλλα δέντρων .


  • Αρχικά κόβουμε τα φιλαράκια, έπειτα κόβουμε κομμάτια τσόχας για να ντύσουμε τα βαζάκια μας.
  • Κολλάμε την τσόχα στα βαζάκια και έπειτα από ένα φυλλαράκι σε κάθε βάζο.




2. ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΑΠΟ ΤΣΟΧΙΝΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ
 Θα χρειαστείτε  βέργες από δέντρο (μπορείτε να τις λουστράρετε)
Τσόχινα φυλλαράκια σε διάφορα χρώματα και αλυσιδίτσες ψιλές, χοντρό νήμα ή ότι άλλο έχετε εύκαιρο. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διακοσμήσετε και κάποιο παράθυρό σας.


3 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Στην χώρα μας είναι γνωστά τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια, στην Ευρώπη χρησιμοποιούν διάφορα ανάλογα την εποχή.
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα φθινοπωρινό στεφάνι με υλικά από κάποια φυτά αναρριχώμενα που έχουν κάποιους στρογγυλούς καρπούς, δεν θυμάμαι πώς λέγονται, αλλά είμαι σίγουρη πως τα γνωρίζετε. Μπορείτε να βάλετε και έναν φιόγκο σε έντονο πορτοκαλί χρώμα και κάποια κατασκευή σας. Φαντασία και δημιουργικότητα να υπάρχει! 

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τεχνική Origami - Γάτα



















Φθινοπωρινά φύλλα με χρώματα από τέμπερες




Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τέμπερες και μεγάλα φύλλα.  Η στάμπα μπορεί να γίνει και σε καμβά με χρώματα ακρυλικά ή λαδομπογιές.
Για τους μικρούς μας φίλους μπορούμε με αυτό τον τρόπο να απεικονίσουμε τον μήνα Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο σε κάποιο ημερολόγιο.