Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Καλαθάκι ουράνιο τόξο


Υλικά:

Έναν λευκό κουβά από κατάστημα
με τυροκομικά είδη
Ξυλάκια γλώσσες (υπάρχουν έτοιμα π.χ. Τζάμπο 1€)
Υγρή κόλλα
'Ύφασμα
Τσόχινες φιγούρες

Κατασκευή:
Κολλάμε περιμετρικά του κουβά ένα - ένα τα ξυλάκια
Με το ύφασμα ράβουμε ένα σακούλι και το βάζουμε μέσα στο κουβά και έπειτα γυρνάμε το ύφασμα προς τα έξω  από το κουβά.  Τέλος  κολλάμε  κάποια από τα τσόχινα στολίδια μας.



Τζιζκεικ φούρνου με βυθιζόμενα φρούτα δάσους




Υλικά:
250 γρ. Βούτυρο
250 γρ . Αλεύρι
275γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
5 αβγά large
1 πρίζα αλάτι
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια (για βράσιμο τύπου γιώτης για ο,5 λίτρου γάλα)
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
200 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους.
Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα την ζύμη για την βάση.

Παίρνουμε  από το βούτυρο τα 100 γρ., 250 γρ. αλεύρι, 75 γρ. ζάχαρη, την μία βανίλια, 1 αβγό, 1 πρίζα αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό και το ζυμώνουμε είτε με το χέρι ή με το μίξερ για ζύμες. Το ζυμώνουμε έως να ενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη. 

Την τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο  για 1 ώρα να ξεκουραστεί. 
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, και σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο 125 γρ. , την ζάχαρη 200 γρ. , την άλλη βανίλια και τα χτυπάμε  με το μίξερ έως ότου γίνει μία κρεμώδης μάζα, έπειτα ρίχνουμε έναν - έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, το σιμιγδάλι , την σκόνη κρέμα βανίλιας και μετά από λίγο χτύπημα και το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού.
Σε μία λεκανίτσα ή μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα,  τα ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους  και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Αλευρώνουμε μία καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλο διαμέτρου 36εκ. Παίρνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. και αφού το βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε απαλά, ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. από πάνω σκορπάμε τα φρούτα μας
και τα πατάμε ελαφριά μέχρι να βυθιστούν.
Ψήνουμε το γλυκό μας στους 170 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Ο χρόνος εξαρτάται πάντα το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.
Τέλος το πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη προαιρετικά.