Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πολλά μικρά μυστικά για ευκολότερη ζωή

  1. Λεκές από τσάι στο φλιτζάνι; το τρίβουμε με μια φέτα λεμόνι την οποία πρώτα έχουμε βουτήξει σε σόδα μαγειρικής.
  2. Λάμψη στα ανοξείδωτα σκεύη; Αν μας έχει τελειώσει το υπάρχον προϊόν μας, χρησιμοποιούμε μια φέτα λεμόνι και τρίβουμε τα σκεύη . Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά.
  3. Κάηκε ο πάτος της κατσαρόλας ( κόλλησε το φαγητό); Μόλις αδειάσετε το φαγητό ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα χοντρό αλάτι και ένα ποτήρι νερό  και αφήστε το να βράσει για ένα τέταρτο. Όταν κρυώσει  πλύνετε κανονικά. Εναλλακτικά  με κρεμμύδι, ξύδι, σόδα.
  4. Για την μεγαλύτερη διάρκεια  ζωής από τα λάστιχα των ψυγείων αλείψετε τακτικά με λίγη βαζελίνη.
  5. Η σκουριά από τα διάφορα σκεύη της κουζίνας φεύγουν , τρίβοντας τους λεκέδες με φέτες ωμής πατάτας .
  6. Είναι θαμπά τα ποτήρια; Βυθίστε τα  στο νεροχύτη  σας με λίγη αμμωνία (περίπου ι κουταλάκι γλυκού) μετά από λίγη ώρα ξεπλύνετε τα καλά.
  7. Μυρίζει ο νεροχύτης; Ρίχνουμε στο σιφόνι του νεροχύτη  ένα φλιτζάνι του καφέ  μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι (λευκό κατά προτίμηση) . Αφήστε το να επιδράσει για 30 λεπτά περίπου και έπειτα ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό.
  8. Μυρίζει το θερμό σας; Κάντε το εξής: φτιάξτε ένα διάλυμα  με νερό  και δύο κουταλιές μαγειρική σόδα και  αφήστε το να δράσει  όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα ξεπλύνετε το καλά και θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει ίχνος άσχημης μυρωδιάς.
  9. Άλατα στο σίδερο; Παίρνουμε παγάκια, τα αφήνουμε να λιώσουν  και με αυτό το νερό γεμίζουμε το ντεπόζιτο του σίδερου. Το νερό όταν παγώνει  προκαλεί μία χημική αντίδραση και εξαφανίζει τα άλατα.
  10. Όταν δεν μπαίνει ο φελλός στο μπουκάλι, τον βουτάμε σε ζεστό νερό μαλακώνει και και έτσι χωράει στο στόμιο του μπουκαλιού.