Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Πασχαλινά καλαθάκια

Υλικά:   
Χάρτινα στρογγυλά πιατάκια
χαρτί γκοφρέ, χάρτινο χορτάρι σε                   διάφορα χρώματα
συρραπτικό, υγρή κόλλα, ψαλιδάκι
κορδέλες σε διάφορα χρώματα, φιγούρες πασχαλινές.









           


Κατασκευή:

1. Σχεδιάζουμε ένα τετράγωνο στο κέντρο από το πιατάκι.
2. στις 4 γωνίες από το τετράγωνο κόβουμε από ένα τριγωνάκι (όπως στην φωτογραφία).
3. Τσακίζουμε τις 4 πλευρές  του τετραγώνου με ένα χάρακα προς τα μέσα.
4. Ενώνουμε με συρραπτικό τις 4 πλευρές να σχηματιστεί  το καλαθάκι
5. Κόβουμε περιφερειακά το πιάτο (φωτό).
6. Το συρράπτουμε από "πάνω" για να κάνουμε την λαβή από το καλάθι.
7. Το ντύνουμε με το χαρτί γκοφρέ.


 8. Το γεμίζουμε  με "χορτάρι".
 9. Το στολίζουμε προαιρετικά με πασχαλινά
      αυτοκόλλητα
10.  Κολλάμε το φιόγκο με την κορδέλα στο
       πλάι ή όπου αλλού μας ταιριάζει καλύτερα

Τα καλαθάκια μας είναι έτοιμα!




Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Κοτόπουλο στο γκριλ με μαρινάρα "γιαούρτι"


Υλικά:
Κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μικρές μερίδες ή παϊδάκια
Ένα τάπερ μεγάλο
Ένα μπολ
γιαούρτι, μουστάρδα, σκόρδο (σκόνη ή πολτός)

Εκτέλεση
Ζητάμε από τον Κρεοπώλη αφού μας το τεμαχίσει να μας το χτυπήσει λίγο με τον μπαλτά για να μαλακώσει.
Το πλένουμε. Το τοποθετούμε στο τάπερ και στο μπολάκι μας ανακατεύουμε μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα με δύο κουταλιές γιαούρτι, και ένα κουταλάκι σκόρδο πολτό ή μισό κουταλάκι σκόνη. Συμπληρώνουμε και λίγο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής "αλείφουμε" ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ξαναβάζουμε στο τάπερ και τα αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Την άλλη μέρα είναι έτοιμα για το γκριλ μας.
Πριν τα ψήσετε ή και μετά συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι.

Σημ. Εγώ δεν έβαλα. Ήταν έντονη η γεύση της μουστάρδας και του σκόρδου .