Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κορνίζα

Κορνίζα με καλοκαιρινή "διάθεση"

Υλικά
  • Μία απλή ξύλινη κορνίζα
  • Άσπρο ακρυλικό χρώμα  10-12 φελοί
  • Φαλτσαίτα (μαχαιράκι)
  • Βάση κοπής
  • Θερμομπίστολο σιλικόνης
  • Πινέλο





Βήμα 1ο

Βάφουμε με το ακρυλικό χρώμα την κορνίζα μας








Βήμα 2ο 
Κόβουμε σε ίσες ροδέλες τους  φελούς  πάνω στην βάση κοπή μας , προσεκτικά με την φαλτσέτα μας.( μαχαιράκι που μπαινοβγαίνει χρησιμοποιειτε για την κοπή χαλιών, χαρτόκουτων κ.λ.π.)






Βήμα 3ο 

Κολλάμε με το θερμοπιστολο τους φελούς - ροδέλες περιμετρικά της     κορνίζας μας.








Βήμα 4ο 
Τέλος αν θέλετε μπορείτε πάνω απο τους φελούς να τους βάψετε με ακρυλικό χρώμα. Αν σας αρέσει το φυσικό χρώμα των φελών μπορείτε να το αφήσετε και χωρίς να το βάψετε και η κορνίζα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μία απο τις όμορφες στιγμές σας!!!!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Καρπουζάκι

Δροσερό και διουρητικό φρούτο, ιδιαίτερο ωφέλιμο ειδικά για αυτούς που υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά και αρθριτικά .
Ο χυμός του συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των κυστίτιδων  και άλλων φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος.
Συμβάλλει στην απώλεια  βάρους και στην αποτοξίνωση του οργανισμού εξαιτίας της διουρητικής του δράσης .
Είναι πλούσιο σε κάλλιο , το οποίο συμβάλλει στην ρύθμιση της καρδιακής  λειτουργίας.
Περιέχει βιταμίνη C, επιταχύνει την διαδικασία της αντιγήρανσης.
Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών , οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου  και δρουν αντνίον της δυσκοιλιότητας.
Τα 100 γραμμάρια περιέχουν μόνο 30 θερμίδες.
Η φλούδα του έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και ανακουφίζει διάφορες δερματοπάθειες π.χ. κνησμό, φλεγμονή .
Στην αρχαιότητα είχε και καλλυντικές ιδιότητες, τις οποίες χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα με τις μάσκες προσώπου που γίνονται με φλούδες καρπουζιού.Και τέλος οι φέτες του καρπουζιού, παίρνουν τη φλόγωση από τα ερεθισμένα και κόκκινα μάτια.

Αλθαια θεραπευτικό βότανο

 Αλθαία
Το Φυτό Αλθαία είναι γνωστό  ως νερομολόχα ή δεντρομολόχα. Είναι ένα αρκετά χρήσιμο βότανο καθώς έχει μαλακτικές ιδιότητες τόσο στον βήχα όσο και στην βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα στοματίτιδα κ.α.
Ανακουφίζει από τους  κολικούς νεφρών. Ενδέχεται να  βοηθάει και σε  πεπτικά προβλήματα, γαστρίτιδα κ.λ.π., καθώς και σε δερματικές παθήσεις  και μυϊκούς πόνους.
 ΑΦΕΨΗΜΑ
Για έντονο βήχα: Βράστε   για 10 λεπτά ένα κουταλάκι ξερά άνθη  ή φύλλα Αλθαίας για κάθε φλιτζάνι. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μέλι.
Για πόνους των μυών και τενόντων: Βράστε 10 φλυτζάνια νερό με 100γρ. ρίζας Αλθαίας μέχρι να μείνουν 6 φλυτζάνια και κάντε συχνές επαλείψεις στο σημείο που έχετε πρόβλημα με το ζεστό μείγμα.
Κουρασμένα μάτια: Κάντε πλύσεις με το έγχυμα Αλθαίας . ξεκουράζουν τα κουρασμένα σας μάτια. Βάζετε σε μια τσαγιέρα με νερό φύλλα και άνθη Αλθαίας και αφήνετε να σταθεί το μείγμα για 3 ώρες.  

Μπάνιο με Αλθαία:  Αν νιώθετε κουρασμένοι και θέλετε να χαλαρώσετε προσθέσετε στο μπάνιο σας φύλλα ή λουλούδια Αλθαίας  τα οποία εκτός από χαλαρωτικές ιδιότητες καταπραΰνουν  και το ερεθισμένο δέρμα .
 Μπορείτε , εάν δεν γνωρίζετε να τα μαζέψετε κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο μόνοι σας,  να την βρείτε σε βοτανοπωλεία  και φαρμακεία. Διατηρείστε τα σε γυάλινα βάζα και σκιερό σημείο.