Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Γρήγορα καπ κέικς!

Σοκολατένια καπ κείκς.










Υλικά:
120γρ. αλεύρι
35γρ. κακάο
200γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. σόδα
1 αυγό
95γρ. γάλα
90γρ. ζεστό νερό με 1κ.γ. καφέ
1,5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο

1 βανίλα σε σκόνη


Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφιν
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα, βανίλια αν είναι σε σκόνη). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το νερό με τον καφέ, το αραβοσιτέλαιο.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μοιράζουμε στις θήκες .
Ψήνουμε για 22-25'(κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Γλάσο  για γέμιση:
100γρ. κουβερτούρα 
90γρ. κρέμα γάλακτος (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εβαπορέ γάλα)

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1' και μετά ανακατεύουμε μέχρι να  ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και μοιράζουμε το γλάσο στα καπ κέικ. Διακοσμούμε από πάνω όπως μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου