Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Σύνθεση χριστουγεννιάτικη με κερί

Σύνθεση με κερί, λινάτσα, κουκουνάρια, καρύδια, κανέλες και βάση ξύλου


Σπιτάκι ημερολόγιο 2014

Σπιτάκι από κανέλες



Υλικά: 
κανέλες, καρύδια, καλαμάκια (σουβλάκι), χορταρένιο σχοινί.
Εκτέλεση:
Κολλάμε μεταξύ τους τις μακριές κανέλες έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σπίτι .
Όταν τελειώσει με τα φυσικά υλικά κολλάμε έτσι ώστε να του συμπληρώσουμε το παράθυρο και την πόρτα όπως στην φωτογραφία. Τα κολλήματα γίνονται με το θερμομπίστολο.
Τα καλαμάκια πριν ολοκληρώσουμε το σπίτι και τις λεπτομέρειες,  τα κολλάμε από πίσω για να σταθεροποιήσουμε τις κανέλες και ξεκολλήσουν.

 

Στεφάνια για την πόρτα

Στεφάνι από κουκουνάρια και λινάτσα


Υλικά: Στρογγυλό πλαίσιο
λινάτσα, χορτάρινιο σχοινί (πουλιέται και στα εργαλεία , σιδερικά κ.λ.π.)
κουκουνάρια, καρύδια
λινάτσα ύφασμα 
θερμομπίστολο με σιλικόνη 

Εκτέλεση:
Τυλίγετε αφού έχετε κόψει λουρίδες λινάτσας το στρογγυλό σας πλαίσιο.
Από πάνω το τυλίγετε με χορτάρινο σχοινί σας .
Όταν τελειώσετε το τύλιγμα , αρχίζετε και κολλάτε ένα - ένα τα κουκουνάρια σας με το θερμομπίστολο  σας.
Όταν γεμίσει το στεφάνι σας με κουκουκουνάρια, τυλίγετε επιδέξια το στεφάνι σας με κορδέλα λινάτσας, στο τέλος φτιάχνετε έναν εντυπωσιακό φιόγκο επίσης από λινάτσα και τον κολλάτε χαμηλά. Το στεφάνι σας είναι έτοιμο να κρεμαστεί.
Tip. Αν θέλετε μπορείτε να κολλήσετε και αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού και κανέλες! 



Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Σαλάτα αλλαντικών

Μια διαφορετική σαλάτα


Υλικά:   0,5 κιλά πάριζα
1 κρεμμύδι 
1 ντομάτα μέτρια
τυρί τρυμμένο  ή αβγά κομμένα σε φέτες
λάδι ξύδι λευκό
αλάτι πολύ λίγο 

Εκτέλεση:

Κόβουμε λουρίδες την πάριζα,
ροδέλες το κρεμμύδι,
την ντομάτα σε λουρίδες.Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το 
χοντρότριμμένο τυρί γκούντα, λαδόξιδο και λίγο αλάτι. Τέλος ανακατεύουμε .
Μπορούμε αντί για τυρί γκούντα να βάλουμε βραστά αβγά κομμένα ροδέλες
Σερβίρετε με ζεστό ψωμάκι.
Ιδανικό και για γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή σε μπουφέ με κρύα πιάτα. 
Καλή όρεξη!!!


Πλιγούρι κοκκινιστό με λαχανικά και μανητάρια




Υλικά: 1 σακουλάκι πλιγούρι
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
1 κονσέρβα μανιτάρια
μπελτές
κόκκινο πιπέρι γλυκό
μπούκοβο γλυκό\
αλάτι πιπέρι
μαϊντανός




Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο σκεύος και τα μανιτάρια και ανακατατεύουμε.  Βάζουμε δύο κουταλιές μπελτέ, κόκκινο πιπέρι, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε τα 3/4 από το σακουλάκι  με το πλιγούρι και συμπληρώνουμε πάλι με νεράκι και τα αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να "φουσκώσει" το πλιγούρι (να είναι μαλακό). Λίγο πριν  πιει σχεδόν όλο του το νερό  ρίχνουμε τον μαϊντανό και  είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο τυρί.

Tip. Για ποιο πικάντικο, βάζουμε μπέικον , ποιο πολλές πιπεριές και λίγο καυτερό πιπέρι. Αν είναι πολύ το πλιγούρι και πήζει πολύ, συμπληρώνουμε με ζωμό λαχανικών .
Αν μας περισσέψει την επόμενη μέρα, το βάζουμε σε ατομικά πήλινα και από πάνω μπόλικο τυρί π.χ. γκούντα και το τοποθετούμε για λίγη ώρα στο φούρνο μέχρι να κάνουν κρούστα, τότε είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 

Καλή σας όρεξη!!!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΣΟΧΙΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ