Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κοτόπουλο μελένιο και πλιγούρι κάρυ.

Μαρινάρα για 4 μπούτια κοτόπουλου:
2 κουταλάκια  του γ. μέλι
1/2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
λάδι
αλάτι , πιπέρι, θυμάρι
 Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μπολάκι και με ένα πινελάκι πασαλείβουμε τα μπούτια. Τα τοποθετούμε σε σχαρίτσα και τα ψήνουμε και στο γκριλ του φούρνου μας. (περίπου 30-40΄)

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μικρή με νερό  να βράσουν 250 γραμμάρια πλιγούρι. Μόλις βράσει, το στραγγίζουμε όπως κάνουμε τα μακαρόνια και αφού έχουμε βάλει σε ένα τηγάνι να κάψει λίγο λάδι με 1 κρεμμυδάκι , ρίχνουμε το πλιγούρι μας.
Ανακατεύουμε στο τηγάνι  ώστε να πάρει παντού ενώ παράλληλα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω και κάρυ. Πριν το βγάλουμε ρίχνουμε λίγο ζεστό ζωμό κοτόπουλου. Τέλος εμπλουτίζουμε την γεύση  του με λίγο βούτυρο (1 κουταλάκι).


Γρήγορα καπ κέικς!

Σοκολατένια καπ κείκς.










Υλικά:
120γρ. αλεύρι
35γρ. κακάο
200γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. σόδα
1 αυγό
95γρ. γάλα
90γρ. ζεστό νερό με 1κ.γ. καφέ
1,5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο

1 βανίλα σε σκόνη


Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφιν
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα, βανίλια αν είναι σε σκόνη). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το νερό με τον καφέ, το αραβοσιτέλαιο.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μοιράζουμε στις θήκες .
Ψήνουμε για 22-25'(κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Γλάσο  για γέμιση:
100γρ. κουβερτούρα 
90γρ. κρέμα γάλακτος (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εβαπορέ γάλα)

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1' και μετά ανακατεύουμε μέχρι να  ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και μοιράζουμε το γλάσο στα καπ κέικ. Διακοσμούμε από πάνω όπως μας αρέσει.