Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Εύκολα γερμανικά χριστουγεννιάτικα κουλουράκια
















Βασική ζύμη για χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια

300γρ. αλεύρι
100γρ Ζάχαρη
200γρ.Βούτυρο
1 αβγό, 1 βανίλια

Ανακατεύουμε τα υλικά μας, με το τρόπο που απεικονίζουν οι εικόνες και τοποθετούμε την ζύμη, την οποία έχουμε  τυλίξει με μία μεμβράνη ,στο ψυγείο .
Μετά από δύο ώρες την βγάζουμε από το ψυγείο και  την τοποθετούμε σε μία αλευρωμένη  επιφάνεια όπου την πλάθουμε  περίπου   πάχους 3 χιλιοστά.
Παίρνουμε τα αντίστοιχα κουπατ ( φεγγάρι, καρδούλες, στρογγυλά ή όποια άλλη φιγούρα θέλουμε ) και φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια μας τα οποία ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.





Α. Μπισκοτάκια με γέμιση μαρμελάδας.

έχουμε χαράξει με   στρογγυλά κουπάτ τα μπισκοτάκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει  μία λαδόκολλα πρώτα.
Φτιάχνουμε άλλα τόσα , άλλα αυτή την φορά παίρνουμε ένα μικρότερο στρογγυλό κουπάτ  όπου κάνουμε άλλη μία τρύπα στην μέση στα ήδη  στρογγυλά μπισκοτάκια μας.
Όταν ψηθούν, στα μπισκοτάκια με την τρύπα στην μέση τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όσο είναι ζεστά για να κολλήσει η ζάχαρη.
 Τα άλλα μπισκοτάκια, αφού έχουν κρυώσει πρώτα, τα πασαλείβουμε με ζεστή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.( παίρνουμε μία μικρή ποσότητα μαρμελάδα και την βάζουμε σε ένα μπολάκι και την ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας) και τα ενώνουμε με αυτά που είναι πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.
Αν θέλουμε συμπληρώνουμε μετά λίγη μαρμελάδα στην μέση   από τα μπισκοτάκια μας!




Μπισκοτάκια καρδούλες με  γλάσσο .
Παίρνουμε τα κουπάτ με σχήμα καρδούλας , τα χαράζουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο πάλι για δέκα λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσσο, το οποίο αποτελείτε  από: 250γρ ζάχαρη άχνη, 1/8 λίτρου χυμός από κεράσι ή από παντζάρια (μην το φοβάστε είναι άγευστο.) Για να γίνει πιο έντονο το χρώμα βράζετε 3-4 κουταλιές από το χυμό ή ζωμό , και ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να γίνει μία κρεμώ δη μάζα. πασαλίβετε τις καρδούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου