Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με κορνέ.


Υλικά:
200γρΖάχαρη άχνη
100γρ. Ζάχαρη
1 αβγό
8-12 κουταλιές γάλα
200γρ. Αλεύρι
100γρ. κορνφλάουερ

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά ( στην αρχή μόνο 8 κουταλιές γάλα,  μόνο αν είναι σφιχτή η μάζα συμπληρώνουμε και τις άλλες 4 κουταλιές) με το μίξερ
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για  30λεπτά.
  • Παίρνουμε  το κορνέ  και το γεμίζουμε με το μείγμα μας .
  • φτιάχνουμε τελικά σίγμα ή στρογγυλά
  • τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά
Tipps: Μπορούμε να διακομίσουμε τα μπισκοτάκια μας πριν και μετά το ψήσιμο.
          Για πριν με : κερασάκια, αμύγδαλα, φιστίκι ή μεγάλα χοντροκομμένη ζάχαρη.
          Για μετά:  γλάσσο σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα  και χρωματιστή τρούφα.

2 σχόλια:

  1. Με 8 κουταλιές γάλα και μια ώρα στο ψυγείο μου έγινε η ζύμη νερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sigoura exeis grapsei ola ta ulika; h zunh ginetai neroulh. kai sto psugeio pou thn afisa tipota.

    ΑπάντησηΔιαγραφή