Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Cheesecake Φούρνου


Τζικέικ γερμανικό






Υλικά: για την κρέμα
1,5 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 
2 φακελάκια κρέμα γιώτης βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού 
50 γρ. βούτυρο
125 γρ, ζάχαρη
4 αβγά

Υλικά για  την βάση:
1 πακέτο μπισκότα 200 γρ.
75 γρ. βιτάμ
 Εκτέλεση 
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μαρέγκα
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα.
  • Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά και αργά.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το ήδη θρυμματισμένο μπισκότο με το λιωμένο  βούτυρο. Μόλις ενωθούν το απλώνουμε σε ένα ταψάκι αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα, και το πατάμε παντού με ένα πιρούνι.
  • Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα. 
  • Ψήνουμε στους 160o C σε αερόθερμο φούρνο στην μεσαία σκάλα της σχάρας για 40 -50΄ έως ροδίσει η επιφάνεια.
  • Τρώγεται κρύο για να μην διαλύεται η κρέμα.




Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΚΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΟΥΤΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ




Υλικά:    Κουτιά παπουτσιών
               Κόλλες χαρτί βελουτέ
               Κόλλα στικ
               στολίδια για κατασκευές

Κατασκευή:
 Ο τρόπος είναι απλός. Μετράμε και κόβουμε το ανάλογο χαρτί  που θα χρειαστούμε για να ντύσουμε τα κουτιά και τα καπάκια τους. Περνάμε  την κόλλα στικ σε όλο του κουτί και με αργές κινήσεις το τοποθετούμε πάνω από την ανάποδη πλευρά του βελουτέ και το ντύνουμε το κουτί μας.
Τελειώνοντας κολλάμε και τα αντίστοιχα στολίδια μας και βουαλά είναι έτοιμα. 
Προσέξτε μην το στολίσετε υπερβολικά, το πιο λίγο είναι και πιο ωραίο