Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Μαυρο- ασπρα μπισκοτα



Υλικά:
Ανοιχτόχρωμη ζύμη :250γρ. Αλεύρι, 1 κουταλάκι  Μπέικερ, 150γρ ζάχαρη, 1 βανίλια, 1 πρίζα αλάτι,  λίγο ρούμι, 1 αβγό, 125γρ μαργαρίνη.

Για την σκούρα  ζύμη: συμπληρώνουμε 15γρ κακάο, 15γρ. ζάχαρη, και 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
  • Χωρίζουμε την ζύμη μας στην μέση
  • Παίρνουμε την μισή ζύμη και την αναμιγνύουμε με το κακάο , την επιπλέον ζάχαρη και το γάλα.
  • Πλάθουμε ένα τμήμα της λευκής ζύμης και ένα άλλο της σκούρας και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, αφού στο   ένα από τα δύο έχουμε πασαλείψει με ασπράδι για να κολλήσουν μεταξύ τους οι δύο ζύμες.
  • Τις τυλίγουμε ώστε να γίνει ένα ρολό.
  • Πλάθουμε πάλι  δύο  κομμάτια της λευκής ζύμης και ένα κομμάτι της σκούρας
  • Χρησιμοποιούμε το ένα κομμάτι της λεύκης ζύμης  ως βάση και πασαλείβουμε με ασπράδι.
  • Κόβουμε λωρίδες ίσες από την λευκή και σκούρα ζύμη και τις τοποθετούμε εναλλάξ(άσπρη, σκούρα ,άσπρη μετά σκούρα άσπρη , σκούρα   κ.λ.π. σαν σκακιέρα) και τυλίγουμε πάλι σε ρολό.
  • Όταν τελειώσουμε τα ρολά τα τοποθετούμε για μισή ώρα στην κατάψυξη.
  • Όταν τα βγάλουμε τα κόβουμε φετούλες, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για  10-15 λεπτά σε αερόθερμο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου