Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τα καλύτερα γιατροσόφια απο όλο τον κόσμο



  • Μέντα. Εξαιτίας των αιθέριων ελαίων της , αποπνέει  μία φρεσκάδα και έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες. ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ : Ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι με βιδωτό πώμα, μία χούφτα μέντα με 0,25 του λίτρου ελαιόλαδο. Το αφήνουμε για μία εβδομάδα. Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε σε ένα άλλο καθαρό μπουκαλάκι και το χρησιμοποιούμε όταν το έχουμε ανάγκη. Με λίγες σταγόνες τρίβουμε το μέτωπο μας και τα πλαϊνά (μελίγγια) .

  • Φράουλες Αυτά τα κόκκινα φρούτα περιλαμβάνουν αρκετή ποσότητα Καλίου και βιταμίνης C έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως και βοηθούν στην ανακούφιση της κύστης. Ιδιαίτερα εάν πίνουμε καθημερινά δύο κούπες τσάι φράουλας (βράζουμε 150ml νερό με 2 κουταλάκια φιλαράκια , τα στραγγίζουμε και πίνουμε)

  •  Βατόμουρα Καλμάρουν τον οργανισμό μας εξαιτίας του υψηλού Σαλικυλικού οξέως. ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣ: Κάνουμε καθημερινά γαργάρες με διάλυμα  το οποίο φτιάχνεται από 2 κουταλιές ξύδι από βατόμουρα και 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό.
  • Ανανάς .Γνωρίζατε ότι στον Ανανά υπάρχει  ένα ένζυμο που βοηθάει στην καύση του λίπους Μια ώρα μετά το μεσημεριανό μας , τρώμε μία φέτα ανανά.  Βοηθάει και σε τσιμπήματα κουνουπιών . Λίγο φρέσκο χυμό ανανά σε λίγο βαμβάκι και το περνάμε στο σημείο που μας τσίμπησε το κουνούπι
  • Μπανάνα . Ανήκει στην κατηγορία των φρούτων με τα χαμηλότερα οξέα, έτσι είναι ιδανικά για ανθρώπους με  ευαίσθητο στομάχι. Σε περίπτωση που έχουμε τις λεγόμενες " ξινίλες" , απλά φάτε μία μπανάνα. 
  • Λεβάντα . Όλοι γνωρίζουμε για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες. Για τις ιδιότητες ενάντια στο σκόρο . Παρ΄όλα αυτά έχει και αντιφλεγμονώδη ιδιότητα. ( βράζουμε 2 κουταλάκια  του καφέ άνθη λεβάντας - από το φαρμακείο- με 150ml νερό , το σουρώνουμε και πίνουμε)  ημερησίως έως τρεις κούπες του τσαγιού το πολύ.
  • Μαύρα βατόμουρα είναι ιδανικά για μικρο παθήσεις  της στοματικής κοιλότητας του λαιμού όπως και του εντέρου 
  • Κεράσια. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα κατακόκκινα κεράσια . Είτε κρέμονται στο δέντρο, είτε είναι   γλυκό του κουταλιού, παγωτό κ.λ.π.  Λοιπόν πέραν από τις γευστικές ιδιότητες του φρούτου αυτού, βοηθάει και στους μυς. Ένα ποτήρι χυμό από κόκκινα κεράσια , καλμάρει τον πόνο στους μυς. Όταν έχουμε υψηλό πυρετό ,  πίνουμε 1 λίτρο χυμό  ημερησίως. . 

1 σχόλιο: