Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Μηλόπιτα εύκολη και γρήγορη


 Υλικά:
125γρ. Μαργαρίνη
125 γρ. Ζάχαρη
1 πρίζα αλάτι
1 βανίλια
3 αβγά
200 γρ. Αλεύρι

2 κουταλάκια μπείκιν
λίγο ξύσμα από λεμόνι
Λίγο χυμό μήλου ή γάλα (1/2 κούπα)
1/2 κούπα σταφίδες 
5 ξινόμηλα
Λίγο βούτυρο για την φόρμα ή λαδόκολλα 
Μαρμελάδα για πασάλειμμα ως γλάσσο στο τέλος  (2 κουταλάκια)
 
Προετοιμασία
Χτυπάτε σε ένα μπολ το: βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου γίνουν αφρός.  Στη συνέχεια το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά και το χυμό μήλου.  Πλένουμε τις σταφίδες και τοποθετούμε  σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.   Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κύβους.   Ανακατέψτε  σταφίδες και μήλα στην ζύμη.  Αδειάστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό  ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C ψήνουμε για περίπου 40-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Μόλις τελειώσει το ψήσιμο και κρυώσει, με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια του γλυκού με την ζεσταμένη μαρμελάδα βερίκοκο και το αφήνουμε να κρυώσει.



Tip. Μπορούμε αν θέλουμε να το προσφέρουμε πιο εντυπωσιακά, να έχουμε χτυπήσει λίγη σαντιγί και αφού κρυώσει στο ψυγείο,  να το σερβίρουμε μαζί. Βέβαια  σε ξεχωριστά σκεύη.
Στο εξωτερικό το συνηθίζουν  να σερβίρουν σαντιγί με τέτοιου είδους γλυκά!

  

1 σχόλιο: