Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο

Υλικά:

·        ¾ φλ. σπορέλαιο
·        2 φλ. ζάχαρη
·        3,5 φλ. αλεύρι
·        2 φλ. νερό   
·        3 κ.σ. ξύδι
·        6 κ.σ. κακάο
·        1 κ.γ. αλάτι
·        2 βανίλιες
·        2 κ.γ. σόδα μαγειρική
Για το γλάσο:

·        1 φλ. ζάχαρη άχνη
·        3 κ.σ. κακάο
·        1 κ.γ. σπορέλαιο
·        3 κ.σ. νερό

Πως το κάνουμε:

1.   Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
2.   Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40’ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).
3.   Ετοιμάστε το γλάσο: ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα.
4.   Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχτε από πάνω το γλάσο και το κέικ σας είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου