Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ρυζόγαλο

Ρυζογαλάκι στα τάκα - τάκα. Εύκολο και γρήγορο!!


Υλικά που θα χρειαστείτε:

Ανά 1/2 κούπα ρύζι γλασέ (κάνει και η καρολίνα), 4 κούπες γάλα, 1/2 κούπα ζάχαρη, 1 βανίλια, 2 κουταλιές Κόρν φλάουερ (για να πήξει), κανέλα για το τέλος.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει το ρύζι μας (πρώτα βράζω σχεδόν καλά το ρύζι για να έχω πάντα καλό αποτέλεσμα.
Μόλις βράσει το ρυζάκι μας βάζουμε, το γάλα, την ζάχαρη, την βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. (Αν θέλουμε να το επισπεύσουμε  το βράσιμο, βάζουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το γάλα και το ζεσταίνουμε μόνο του και έπειτα το βάζουμε στο ρύζι).
Στο τελείωμα, αν θέλουμε αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε μία κρέμα βανίλια ( τύπου κρέμα βανίλια γιώτης σκόνη). Μόλις έχει βράσει όλο το μείγμα, συμπληρώνουμε το Κόρν φλάουερ με το λίγο γάλα που είχαμε κρατήσει για να το ανακατέψουμε. Μόλις πήξει, το ρυζόγαλο μας είναι έτοιμο για να το απολαύσετε κρύο ή ζεστό με λίγη κανέλα από πάνω.

Σημ. Αν σας έχει πήξει πολύ , συμπληρώστε με λίγο γάλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου