Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Κοτόπουλο στο γκριλ με μαρινάρα "γιαούρτι"


Υλικά:
Κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μικρές μερίδες ή παϊδάκια
Ένα τάπερ μεγάλο
Ένα μπολ
γιαούρτι, μουστάρδα, σκόρδο (σκόνη ή πολτός)

Εκτέλεση
Ζητάμε από τον Κρεοπώλη αφού μας το τεμαχίσει να μας το χτυπήσει λίγο με τον μπαλτά για να μαλακώσει.
Το πλένουμε. Το τοποθετούμε στο τάπερ και στο μπολάκι μας ανακατεύουμε μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα με δύο κουταλιές γιαούρτι, και ένα κουταλάκι σκόρδο πολτό ή μισό κουταλάκι σκόνη. Συμπληρώνουμε και λίγο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής "αλείφουμε" ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ξαναβάζουμε στο τάπερ και τα αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Την άλλη μέρα είναι έτοιμα για το γκριλ μας.
Πριν τα ψήσετε ή και μετά συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι.

Σημ. Εγώ δεν έβαλα. Ήταν έντονη η γεύση της μουστάρδας και του σκόρδου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου