Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Αστεράκια κανέλλας

Υλικά:
120γρ. Μαργαρίνη ή μαλακό βούτυρο
130γρ. Ζάχαρη
1 Αβγό μεγάλο κατηγόρία  Μ
1 πρίσα αλάτι
2 κουταλάκια μείγμα μπαχαρικών για γλυκά (π.χ.Σμυρνιο μάρκας  ANATOLI.)
1 κουταλάκι κανέλλα
120γρ. αλεύρι
ζάχαρη αχνή για το πασπάλισμα

Προετοιμασία

  1. χτπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή μαργαρίνη με την ζάχαρη και το αβγό  έως ότου γίνουν μία μρεμώδη μάζα. Συμπληρώνουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι  και την κανέλλα και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ομιόμορφη ζύμη. Την τυλίγουμε σε μία μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  2. Πέρνουμε  την ζύμη μας και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο  μεμβράνες ή δύο λαδόκολλες και την πλάθουμε με τον πλάστη μας  πέριπου 1cm πάχους . Χρησιμοποιούμε μικρά καλούπια σε μορφή αστεριών για να φτιάξουμε τα μπισκότα μας.  Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλά.
  3. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C° ή 155C° σε αερόθερμο φούρνο, για 8 -10   λεπτά .
  4. Τα βγάζουμε απο τον φούρνο, τα απλώνουμε σε μία πιτέλα και τα πασπαλίζουμε  με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου