Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Πλιγούρι κοκκινιστό με λαχανικά και μανητάρια




Υλικά: 1 σακουλάκι πλιγούρι
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
1 κονσέρβα μανιτάρια
μπελτές
κόκκινο πιπέρι γλυκό
μπούκοβο γλυκό\
αλάτι πιπέρι
μαϊντανός




Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο σκεύος και τα μανιτάρια και ανακατατεύουμε.  Βάζουμε δύο κουταλιές μπελτέ, κόκκινο πιπέρι, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε τα 3/4 από το σακουλάκι  με το πλιγούρι και συμπληρώνουμε πάλι με νεράκι και τα αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να "φουσκώσει" το πλιγούρι (να είναι μαλακό). Λίγο πριν  πιει σχεδόν όλο του το νερό  ρίχνουμε τον μαϊντανό και  είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο τυρί.

Tip. Για ποιο πικάντικο, βάζουμε μπέικον , ποιο πολλές πιπεριές και λίγο καυτερό πιπέρι. Αν είναι πολύ το πλιγούρι και πήζει πολύ, συμπληρώνουμε με ζωμό λαχανικών .
Αν μας περισσέψει την επόμενη μέρα, το βάζουμε σε ατομικά πήλινα και από πάνω μπόλικο τυρί π.χ. γκούντα και το τοποθετούμε για λίγη ώρα στο φούρνο μέχρι να κάνουν κρούστα, τότε είναι έτοιμα για σερβίρισμα. 

Καλή σας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου