Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα





Υλικά
1 συκωταριά
έντερα
1 φλιτζάνι λάδι
λίγο ξηρό λευκό κρασί
2 μαρούλια κομμένα
8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Άνηθος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά
3 λεμόνια


Εκτέλεση:


Πλένεις πολύ καλά την συκωταριά και τα έντερα.


Αφού έχουν πλυθεί πολύ καλά ιδικά τα έντερα τα οποία έχουμε γυρίσει ανάποδα με ένα καλαμάκι ή με ένα στυλό τύπου Pig , τα ζεματάμε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό.


Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα ψιλοκόβουμε.


Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμύδια μαζί με τα κομματάκια της συκωταριάς και τα έντερα.


Ρίχνουμε λίγο λευκό ξηρό κρασί και έπειτα προσθέτουμε τα μαρούλια το αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 4-5 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.


Αφού βράσουν προσθέτουμε μία κούπα ρύζι και συνεχίζουμε άλλα 20 λεπτά μέχρι να βράσει.


Λίγο πριν το τελείωμα βάζουμε τον άνηθο για να μην χαθεί το άρωμα του.


Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπώντας τους κρόκους συμπληρώνουμε το λεμόνι και έπειτα την μαρέγκα Προσθέτουμε και λίγο ζουμί συνεχίζοντας το χτύπημα και μετά από λίγο το ρίχνουμε στην μαγειρίτσα..


Σηκώνουμε την κατσαρόλα από την εστία και την κουνάμε σιγά-σιγά ώστε να πάει παντού το αβγολέμονο.






Καλή Ανάσταση και καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου