Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Πασχαλινά Κουλουράκια Πορτοκαλιού


Υλικά
2 ποτήρια λάδι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα
1 κουτάλι γλυκού κανέλα
1 κουτάλι γλυκού μπέικιν
1 κουτάλι γλυκού σόδα που θα τη διαλύσουμε στο χυμό πορτοκαλιού
Αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη μαλακή.

Εκτέλεση
 Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. 
Πλάθουμε  τα κουλουράκια μας σε μικρό μέγεθος , γιατί φουσκώνουν.
Τα τοποθετούμε σε  λαδόκολλα την οποία και έχουμε τοποθετήσει σε τετράγωνο ταψί και τα ψήνουμε σε αερόθερμο  φούρνο στους 180 βαθμούς,  για 10 -15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, των κουλουριών μας έως να ροδίσουν ελαφρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου