Φυσική διακόσμηση αβγών με τεχνιτά χρώματα.
Βράστε από πριν τα λευκά αβγά. Διαλέξτε φύλλα από φυτά και λουλούδια. Βάλτε από ένα πάνω σε κάθε αβγό και με προσοχή τυλίξτε τριγύρω μια παλιά κάλτσα. Στερεώστε την κάλτσα με μια κλωστή και βουτήξτε το αβγό μέσα σε βαφή για κρύο νερό. Ακολουθήστε τη γνωστή διαδικασία στεγνώματος και γυαλίσματος. Τεχνική ασφαλούς βράσιματος αβγών
Ένα μυστικό για να μην σπάσουν τα αβγά κατά το βράσιμο , είναι να βάλετε τα αβγά μαζί με το νερό σε σιγανή φωτιά από την αρχή, τοποθετώντας μαζί μια μεταλλική κουτάλα. Το μέταλλο που θα εξέχει από την κατσαρόλα απορροφά την επιπλέον θερμοκρασία και έτσι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν τα αβγά
Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα απο τα μπαγιάτικα αβγά.
Για να ξεχωρίζετε τα φρέσκα αυγά ... 1 . Κουνάτε απαλά το αυγό . Στο φρέσκο δεν "νοιώθετε" καμία εσωτερική κίνηση . Όσο πιο παλιό το αυγό θα "νοιώθετε" ή θα ακούτε τον κρόκο του να κινείται ελεύθερα .... 2 . Βάζετε το αυγό μέσα στο νερό . Το πολύ φρέσκο μένει στον πάτο του δοχείου και σε οριζόντια θέση . Το παλιότερο αυγό έχει την τάση να ανασηκώνει την πλατιά του άκρη ... 3 . Σπάτε το αυγό σε επίπεδο πιάτο . Στο φρέσκο αυγό το ασπράδι μένει σφιχτό γύρω από τον κρόκο . Στο παλιότερο αυγό το ασπράδι είναι νερουλό και διαχέεται ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου