Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αβγά

Φυσικό βάψιμο αβγών

  • Για να βαφτούν βαθιά κόκκινα τα αυγά σας θα χρειαστείτε κοκκινογούλια ( το κάτω μέρος από τα παντζάρια) , ενώ για ανοικτό κόκκινο , παπαρούνες , για μωβ , βιολέτες , για κίτρινο, ζαφορά ή άχυρο ή φύλλα αμυγδαλιάς, για πράσινο, μαϊντανό ,για μελί , φλούδες κρεμμυδιών και για πορτοκαλί σκόνη τσίλι ή πάπρικα. 
  • Βράστε τα αυγά σας, σε μια κατσαρόλα, μαζί με κόκκινο λάχανο, νερό και ξύδι.(μπλε)
  • Τυλίξτε τα αυγά σας σε ξερά φλούδια κρεμμυδιών και στερεώστε τα βάζοντας τα μέσα σε κάλτσα νάιλον και δένοντας τα με κόμπο. Βραστέ τα με νερό και το ανάλογο ξύδι (κίτρινα)
  • Βράστε 1 κιλό σπανάκι σε τρία λίτρα νερό. Στο ζωμό που θα μείνει, θα βράσουμε τα αυγά μας προσθέτοντας το ανάλογο ξύδι (πράσινα)
  • Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα παντζάρια, 1 μικρό φλιτζάνι ξύδι, τα αυγά και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.(κόκκινα)

Φυσική διακόσμηση  αβγών με τεχνιτά χρώματα.

Βράστε από πριν τα λευκά αβγά. Διαλέξτε φύλλα από φυτά και λουλούδια. Βάλτε από ένα πάνω σε κάθε αβγό και με προσοχή τυλίξτε τριγύρω μια παλιά κάλτσα. Στερεώστε την κάλτσα με μια κλωστή και βουτήξτε το αβγό μέσα σε βαφή για κρύο νερό. Ακολουθήστε τη γνωστή διαδικασία στεγνώματος και γυαλίσματος. 

Τεχνική ασφαλούς βράσιματος  αβγών

Ένα μυστικό για να μην σπάσουν τα αβγά κατά το βράσιμο , είναι να βάλετε τα αβγά μαζί με το νερό σε σιγανή φωτιά από την αρχή, τοποθετώντας μαζί μια μεταλλική κουτάλα. Το μέταλλο που θα εξέχει από την κατσαρόλα απορροφά την επιπλέον θερμοκρασία και έτσι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν τα αβγά

Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα απο τα μπαγιάτικα αβγά.

Για να ξεχωρίζετε τα φρέσκα αυγά ... 1 . Κουνάτε απαλά το αυγό . Στο φρέσκο δεν "νοιώθετε" καμία εσωτερική κίνηση . Όσο πιο παλιό το αυγό θα "νοιώθετε" ή θα ακούτε τον κρόκο του να κινείται ελεύθερα .... 2 . Βάζετε το αυγό μέσα στο νερό . Το πολύ φρέσκο μένει στον πάτο του δοχείου και σε οριζόντια θέση . Το παλιότερο αυγό έχει την τάση να ανασηκώνει την πλατιά του άκρη ... 3 . Σπάτε το αυγό σε επίπεδο πιάτο . Στο φρέσκο αυγό το ασπράδι μένει σφιχτό γύρω από τον κρόκο . Στο παλιότερο αυγό το ασπράδι είναι νερουλό και διαχέεται ...

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου