Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γιατροσόφια απο όλο τον κόσμο

Μήλα  Λένε ένα μήλο την ημέρα   τον γιατρό  τον κάνει πέρα. Εξαιτίας   της αντιβακτηριδιακής  του ιδιότητας , μπορεί να αντικαταστήσει σε έκτακτη ανάγκη την οδοντόβουρτσα!!
Σε περίπτωση  διάρροιας , τρίβουμε ένα μήλο στον τρίφτη, όπως κάνουμε για τις φρουτόκρεμες των μωρών και το τρώμε από λίγο , σε όλη την διάρκεια της ημέρας. (Για αυτό στο διατροφικό διαιτολόγιο της γαστρεντερίτιδας να θυμάστε , μήλο και μπανάνα) Οι αδιάλυτες ίνες που περιέχονται σε αυτό το φρούτο  ηρεμούν το στομάχι μας.Επίσης περιέχουν    ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ.           ΜΠΎΡΑ

Από την εποχή των Αιγυπτίων η μπύρα είχε ευεργετικές ιδιότητες  λόγω του συμπλέγματος βιταμινών B και Ρ στη μαγιά και στον λυκίσκο.
ΚΡΥΟΛΌΓΗΜΑ  Δεν είναι ιδιαίτερα γευστική, αλλά η κατανάλωση ζεστής μπύρας, βοηθάει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε όπως και στο να μας κάνει να ιδρώσουμε. Όχι παραπάνω από  40 βαθμούς (θερμοκρασία) διότι θα χάσει όλα    τα βασικά της  στοιχεία.




ΣΚΟΡΔΟ Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι γνωστές από την αρχαιότητα η έντονη γεύση και μυρωδιά του  οφείλετε σε δύο από τις κυριότερες ουσίες που περιέχονται στο σκόρδο, την aliinase και την aliin.Η allicin είναι η ουσία που δίνει στο σκόρδο τη χαρακτηριστική του μυρωδιά και γεύση. Για αυτό τον λόγω έχουν αντιβακτηριδιακή και αντισιπτική δράση.
ΚΡΥΟΛΌΓΗΜΑ     
Ανακατευουμε μισή σκελίδα σκόρδου, την οποία έχουμε ψιλοκόψει με λίγο λεμόνι και μέλι. Επαναλάβετε αυτό το σιρόπι , φρέσκο, 5 φορές την ημέρα.



ΛΕΜΟΝΙΆ

Δεν μας κάνουν μόνο  χαρούμενους αλλά και μας γιατρεύουν. Έχουν  διουρητικές, εφιδρωτικές και  αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω βιταμίνης C    η πηκτίνη στην σάρκα του λεμονιού μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης. Είναι λιποδιαλυτικό , βοηθάει στην δυσπεψία  τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα  και συμβάλει στην καταπολέμηση κρυολογημάτων γρίπης πυρετού και λοιμώξεων .

Βέβαια ας μην ξεχνάμε το παν μέτρο άριστον . Όλα θέλουν το μέτρο τους. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει  γαστρεντερικές διαταραχές, πρόβλημα  οδοντικής φύσεως  και επίσης δεν ενδικνεται σε άτομα με χαμηλή πίεση  και αναιμία.

1 σχόλιο: