Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Καμπανούλες Βουτύρου


Υλικά Ζύμης:
150γρ. Μαργαρίνη
100γρ. Ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
Ξύσμα 1 λεμονιού
10 σταγόνες λικέρ άρωμα βανίλιας
250γρ. αλεύρι

Υλικά  γέμισης και γλάσου
300γρ. Μαρμελάδα φράουλα
150γρ. ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές χυμού λεμονιού

Προετοιμασία:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο  και ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το άρωμα βανίλιας και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε τα υλικά μας έως ότου γίνει μία λεία ζύμη .
Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 1-2 ώρες για να ξεκουραστεί.
Την τοποθετούμε σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την πλάθουμε με τον πλάστη σε ένα φύλλο πάχους 2mm περίπου .
Παίρνουμε το μεταλλικό τσέρκι  καμπανούλας  και  χαράζουμε στο ζυμάρι μας τις καμπανούλες .
Τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους  180C° , στην μεσαία σκάλα, για 8-10 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τις τοποθετούμε σε μία σχαρίτσα η πιατέλα για να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την μαρμελάδα 1-2 λεπτά και αλείφουμε ανά δύο τις καμπανούλες μας και τις κολλάμε μεταξύ τους , αφήνοντας τες όλο το βράδυ για να κρυώσουν οι γεμιστές καμπανούλες.
Την άλλη μέρα ετοιμάζουμε το γλάσσο, δηλαδή ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με το χυμό από λεμόνι και αλείφουμε την επάνω επιφάνεια της κάθε γεμιστής καμπανούλας.
Κατά προτίμηση πασπαλίζουμε τριμμένο φιστίκι ή πολύ λίγη μαρμελάδα ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου