Υλικά:
300γρ. αποξηραμένα Μανιτάρια
¼ λίτρου Νερό
1,5 κιλά κρέας βοδινό
400γρ. κρεμμύδια
1 ματσάκι χορταρικά σούπας ( 1 πράσο, 1 καρότο, σέλινο) περίπου 450γρ.
50γρ. Βούτυρο
30γρ. τοματοπολτός
1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκι καυτερό κόκκινο πιπέρι
Αλάτι, πιπέρι
1 λίτρο ζωμός βοδινού
0,5 λίτρου χυμός ντομάτας
Από μία κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
Πάστα πιπεριού
1 ματσάκι μαιδανός
Προετοιμασία
- Βάζουμε μέσα στο καυτό νερό τα αποξηραμένα μανιτάρια.
- Πλένουμε, σφουγγίζουμε και κόβουμε σε κύβους το κρέας μας.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα χορταρικά σούπας.
- Τσιγαρίζουμε το κρέας.
- Συμπληρώνουμε το κρεμμύδι,την πρασινάδα και τον μπελτέ και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα κόκκινα πιπέρια μας.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα , τα μανιτάρια, το νερό τους, τον ζωμό, το κρασί και τον χυμό ντομάτας. Το αφήνουμε να βράσει 1 1/4 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Κόβουμε σε λουρίδες τις πιπεριές μας και τις ρίχνουμε στην σούπα μας άλλα 15 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαιδανό και τον ανακατεύουμε με την σούπας.
- Σερβίρεται ζεστή με ψωμί μπαγκέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου