Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Καυτερό Γκούλας

Υλικά:
300γρ. αποξηραμένα Μανιτάρια
¼ λίτρου Νερό
1,5 κιλά κρέας βοδινό
400γρ. κρεμμύδια
1 ματσάκι  χορταρικά σούπας ( 1 πράσο, 1 καρότο, σέλινο) περίπου 450γρ.
50γρ. Βούτυρο
30γρ. τοματοπολτός
1 κουταλιά  της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκι καυτερό κόκκινο πιπέρι
Αλάτι, πιπέρι
1 λίτρο ζωμός βοδινού
0,5 λίτρου χυμός ντομάτας
 Από μία κόκκινη και κίτρινη πιπεριά
Πάστα πιπεριού
1 ματσάκι μαιδανός 

Προετοιμασία
  • Βάζουμε  μέσα στο καυτό νερό τα αποξηραμένα μανιτάρια.
  • Πλένουμε, σφουγγίζουμε και κόβουμε σε κύβους το κρέας μας.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα χορταρικά σούπας.
  • Τσιγαρίζουμε το κρέας.
  • Συμπληρώνουμε το κρεμμύδι,την πρασινάδα και τον μπελτέ και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα κόκκινα πιπέρια μας.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα , τα μανιτάρια, το νερό τους, τον ζωμό, το κρασί και τον χυμό ντομάτας. Το αφήνουμε  να βράσει  1 1/4 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Κόβουμε σε λουρίδες τις πιπεριές μας και τις ρίχνουμε στην σούπα μας άλλα 15 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε  τον μαιδανό και τον ανακατεύουμε με την σούπας.
  • Σερβίρεται ζεστή με ψωμί μπαγκέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου