Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΥΚΟΛΟ ... ΡΙΖΟΤΟ!

Αλά ριζότο

Υλικά:
Μελιτζάνα, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, κρεμύδι,  αλάτι , πιπέρι, μαιδανός για το τέλος. (1 σκελίδα σκόρδου έαν δεν βάλουμε  τυρί) τυρί που λιώνει της αρεσκείας μας.

Βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα την ποσότητα ρυζιού που θέλουμε να βράσουμε και νερό , ώστε να καλυφθεί το ρύζι .
Ο χρόνος που χρειάζεται για να βράσει  το ρύζι είναι κατά μέσο όρο 20 λεπτά.
Για εκείνους που δεν μπορούν να καταλάβουν με το μάτι , αν είναι έτοιμο το ρύζι , ας το δοκιμάσουν. Καλό  είναι να μην έχει βράσει αρκετά, να είναι αλ ντεντε, δηλ. λίγο σκληρό.
Το σουρώνουμε το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει το νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής έχουμε ψιλοκόψει την μελιτζάνα και την έχουμε βάλει σε ένα μπολ με νερό και αλάτι  για να ξεπικρίσει.
Στην συνέχεια κοβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές, το κρεμυδάκι μας και  το μαιδανό ψιλοκομμένο.
Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι στο τηγάνι με λίγο λάδι, έπειτα βάζουμε τις πιπεριές και αμέσως μετά την μελιτζάνα  ( ξεπλένουμε τις μελιτζανες απο το αλατόνερο και τις σφουγγίζουμε με χαρτί κουζίνας, να φύγουν τα πολλά νερά). Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά μας,  ρίχνουμε και το ρύζι στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε  όλα, αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Χαμηλώνουμε την θερμικρασία μας και ρίχνουμε από πάνω το τυρί που επιλέξαμε. Ανάλογα το πόσο αλμυρό είναι το τυρί που επιλέξαμε βάζουμε και το αντίστοιχό αλάτι. Τέλος σκορπάμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαιδανό.

Σε περίπτωση που είμαστε λάτρεις του σκόρδου,  Είτε ρίχνουμε αρχικά στο τηγάνι μαζί με το λάδι και το κρεμύδι την σκελίδα του σκόρδου,   αφού την έχουμε  χτυπήσει π.χ.  με το τηγάνι.και μετά συμπληρώνουμε   όλα τα λαχανικά όπου στο τέλος του μαγειρέματος την αφαιρούμε την σκελίδα ή βάζουμε σκόνη σκόρδου.
Βεβαίως τα λαχανικά μπορούν να αντικατασταθούν . Η μελιτζάνα μπορεί να γίνει κολοκυθάκι, η πιπεριά, ντοματίνια κ.λ.π.

Σερβίρετε με μία σαλάτα μαρούλι και φρυγανισμένο ψωμάκι.

Καλή σας όρεξη!!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου