Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κορμός





ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
4 κρόκοι
4 ασπράδια
4 κουταλιές νερό
125γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
150γρ. αλεύρι ή 75γρ. αλεύρι και 75γρ. κορνφλάουρ
1 κουταλάκι μπέικεν

ΓΕΜΙΣΗ
Σαντιγύ, φρέσκα φρούτα( φράουλες, βατόμουρα), η κονσέρβας, τρούφα σοκολάτας

Παρασκευή
  • Χτυπάμε με το μίξερ, τους κρόκους , το νερό, την ζάχαρη και την βανίλια, τόσο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να έχει γίνει μία κρέμα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μείγμα αλεύρι και μπέικεν και το ρίχνουμε στους κρόκους σιγά-σιγά και το χτυπάμε στην χαμηλή σκάλα του μίξερ.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα άλλο μπολ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε την μαρέγκα στο αρχικό μας μπολ και ανακατεύουμε το μείγμα με μία σπάτουλα ή κουτάλι με απαλές κινήσεις. Τόσο ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ανάβουμε τον αερόθερμο φούρνο στους 175 βαθμούς και παίρνουμε ένα επίπεδο ταψί και του βάζουμε την λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα του κορμού και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το βάζουμε στον φούρνο στην δεύτερη θέση από κάτω.
  • Το ψήνουμε για 10-12 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και την θερμοκρασία που έχουμε.
  • Βρέχουμε μία πετσέτα με χλιαρό νερό, την στύβουμε και απλώνουμε στον μπάγκο της κουζίνας όπου και τοποθετούμε το γλυκό μας πάνω της έτσι ώστε η λαδόκολλα να είναι από πάνω. Βγάζουμε την λαδόκολλα
  • Σειρά έχει το γέμισμα του κορμού.
  • Αφού έχουμε χτυπήσει από νωρίς την Σαντιγύ και την έχουμε τοποθετήσει στο ψυγείο να κρυώσει, την απλώνουμε στο παντεσπάνι του κορμού μας. Ύστερα μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού τα φρούτα.
  • Κρατώντας την άκρη της πετσέτας , αρχίζουμε να τυλίγουμε τον κορμό μας . Αν σπάσει δεν πειράζει θα το καλύψουμε ύστερα με σαντιγί και δεν θα φαίνεται.
  • Καλύπτουμε τον κορμό με σαντιγί και ύστερα με τρούφα σοκολάτας .

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Το παντεσπάνι είναι έτοιμο μόλις έχει πάρει το χρώμα χρυσαφή .
Μπορούμε αντί για σαντιγί στην γέμιση, να βάλουμε κρέμα φουντουκιού, ή μαρμελάδα.
Από πάνω πάλι μπορούμε να αλείψουμε γλάσσο σοκολάτας με τρούφα σοκολάτας ή μαρμελάδα ή ακόμη κρέμα φουντουκιού.
Αν φοβάστε να τυλίξετε τον κορμό σας μπορείτε να πάρετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, να βάλετε μέσα μεμβράνη .Έπειτα να κόψετε το παντεσπάνι σε τρεις λουρίδες . Τοποθετείτε ανά μία την λουρίδα , την σαντιγί και τα φρούτα . Στην τελευταία λουρίδα δεν βάζετε τίποτα γιατί θα αναποδογυρίσετε το γλυκό σας σε πιατέλα και θα το καλύψετε με σαντιγί και τρούφα ή γλάσσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου