Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Χορταστική σούπα ζυμαρικών με λαχανικά και κρέας

Υλικά:
500γρ περίπου κρέας από μοσχάρι με κόκαλο
1-2 κουταλιές μπελτέ τομάτας
1,5 λίτρο νερό
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
150γρ ζυμαρικά π.χ. αχιβάδες
1  μικρό κουνουπίδι
300γρ. κατεψυγμένος αρακάς
1-2 κουτάλες  Sherry λικέρ ( προαιρετικά)

Προετοιμασία
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας.
 Ζεσταίνουμε  το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μας  3-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζουμε  τον μπελτέ ντομάτας και  ανακατεύουμε   ελαφρά. 
Συμπληρώνουμε το νερό και περιμένουμε να πάρει μία βράση.
Ξαφρίζουμε το κρέας  που βράζει.
 Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι , τα φύλλα δάφνης , το τριμμένο από μύλο πιπέρι και αλάτι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 1 ½ ώρες, ενώ για ενδιάμεσα το ανακατεύουμε.
Προετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας ανάλογα με τις οδηγίες συσκευασίας τους σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα. 
Στο πάγκο μας κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα, το κουνουπίδι σε μπουκετάκια.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα , σουρώνουμε τον ζωμό  σε μία καθαρή κατσαρόλα και ρίχνουμε τα λαχανικά μας. Τα  βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. (Δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει)
 Αφαιρούμε το κόκαλο από το κρέας , το  κόβουμε σε μπουκιές και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, συμπληρώνοντας και τα ζυμαρικά. 
  Όλα μαζί τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Tip:
Όποιος επιθυμεί  τα κοφτερά , ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, βάζει μία καυτερή πιπεριά ή  τσίλι.  Εναλλακτικά  καυτερό πιπέρι  ή μπούκοβο  ατομικά στο πιάτο του. 
Μια άλλη ιδέα να βάλουμε κρέμα γάλακτος ατομικά ή στην κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου