Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Χαρτονένια κουτάκια

Κουτάκια από πολύχρωμα χαρτόνια τύπου κανσόν για να βάζετε τους συνδετήρες σας, τις γόμες και ξύστρες κ.α.
Αρχικά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε τι μέγεθός θέλετε να έχει τι κουτάκι σας, αν θα είναι τετράγωνο ή ορθογώνιο (μακρόστενο). Αν θέλετε να κλείνει από πάνω ή όχι.
Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι όπως προανέφερα χαρτόνια κανσόν σε διάφορα χρώματα και σχέδια, οντουλέ (είναι πιο δύσκολο στα διπλώματα και τις τσακίσεις.
Επιλέγετε τι ύφος θέλετε να δώσετε στην κατασκευή σας. Στην πιο πάνω φωτογραφία όπως βλέπετε, μου άρεσε το στυλ της πασχαλίτσα όπως και οι μαυροκόκκινες πασχαλίτσες.
Αυτά τα δώρισα στις φίλες μου Δώρα, Μαρίνα και Θεοδώρα.
Τώρα αφού έχουμε επιλέξει τα εκατοστά της πλευράς σχεδιάζουμε το κεντρικό τετράγωνο ή ορθογώνιο το οποίο θα είναι η βάση του κουτιού  και προεκτείνουμε απ' όλες τις πλευρές τις βάσης τις πλευρές  του κουτιού.
Όταν θα τελειώσετε τον σχεδιασμό του κουτιού θα φαίνεται σαν έναν σταυρό (θα βοηθήσει να το υπολογίσετε καλύτερα αν πάρετε ένα κουτί χαρτομάντιλα αυτοκινήτου ή χαρτοπετσέτες).
Επάνω και κάτω (δηλ. οι 2 από τις τέσσερις πλευρές θα κάνουμε μια μικρή προέκταση για να συράψουμε με το συρραπτικό)
Εάν θέλετε και καπάκι απλά μια μικρή προέκταση απο την μία και μόνο πλευρά , το ίδιο μέγεθος με τον πάτο (βάση) και μια μικρή γλώσσα για να του βάλετε κάτι για να κλείνει π.χ. τα χρατς - χρούτς.

 
Χρησιμοποίησα και και κιτρινόμαυρο ριγωτό χαρτόνι. Μου αρέσουν και οι μελισσούλες.
 Το μωβάκι είναι της Κατερίνας. Για τις καρδούλες χρησιμοποίησα συρμάτινο υλικό με χνούδι που ονομάζετε πίπα. Σχημάτισα τις καρδούλες και τις κόλλησα στο κουτάκι. Καθώς είναι ευλύγιστο, μπορείτε να δώσετε ότι σχήμα θέλετε. 

 
Πιο κάτω θα δείτε και τα κουτάκια με οντουλέ για χαρτομάντιλα αυτοκινήτου
 



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου