Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα.

Υλικά:
500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
3 πιπεριές κόκκινες
1 ματσάκι μαιδανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο σκόρδο τριμμένο
λάδι, ξύδι, σόγια, ζωμό από ένα κύβο λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια και την επομένη τα βράζουμε όπως όλα τα ξερά φασόλια.
  • Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και μυρωδικά και τα ρίχνουμε μέσα στα φασόλια.
  • Ρίχνουμε το λάδι, ξύδι, λίγο σόγια σος, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό του κύβου (2 φλιτζανάκια ελλ. καφέ ζεστό νερό και ένα κύβο μέχρι να λιώσει) και τα ανακατεύουμε.
  • Μπορούμε , εάν θέλουμε να δώσουμε μία πιο πιπεράτη γεύση, να τσιγαρίσουμε λίγο μπέικον και ξερό κρεμμύδι και να τα συμπληρώσουμε στην σαλάτα μας Λίγο ταμπάσκο ή μπούκοβο θα το κάνει λίγο καυτερό. Ιδανικό για χειμώνα!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου