Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ MADY BY CLAUDIA

Υλικά:
Παντεσπάνι σοκολάτας
κρέμα σοκολάτας
κρέμα βανίλια ζαχαροπλαστικής
κεράσια κομπόστα
τρούφα
σαντιγί
2 κουταλάκια του γλυκού καφέ εσπρέσο στιγμιαίου.

Εκτέλεση:
1ον . Παντεσπάνι:

Υλικά για το παντεσπάνι
8 αβγά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν
6 κουταλιές κακάο
5 κουταλιές νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
Εικόνα 784Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψί
Εικόνα 786και απλώνουμε το μείγμα για το παντεσπάνι.
Εικόνα 787Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή,περίπου 30-40 λεπτά.
Εικόνα 791


2ον Εκτέλεση τούρτας:

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ την σαντιγί, αφού έχουμε ρίξει τις δύο κουταλιές καφέ εσπρέσο και όταν πήξει την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι , παίρνουμε ένα μεγάλο μαχαίρι και με απαλές κινήσεις το κόβουμε στην μέση.
  • Τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα την μία από τις δύο βάσεις  και απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  • Μοιράζουμε σκόρπια τα  κεράσια και έπειτα σκεπάζουμε από πάνω με το άλλο κομμάτι βάσης της τούρτας.
  • Ραντίζουμε την βάση με το ζουμί της κομπόστας των κερασιών.
  • Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας ομοιόμορφα.
  • Παίρνουμε ένα κορνέ και γεμίζουμε με την σαντιγί μας και αρχίζουμε να γαρνίρουμε την τούρτα μας γύρω - γύρω.
Καλή επιτυχία!!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου